torsdag 23. desember 2010

Til minne om mamma...

Lillejulaften...mammas fødselsdag. Hun døde brått for ca 22 år siden, like før jeg skulle fylle 13 år. Det er merkelig å tenke på hvor jeg ville vært i dag om hun fortsatt hadde vært i blant oss. Hvem jeg ville vært. Sannsynligvis den samme. Og forhåpentligvis(!) hadde jeg vært akkurat der jeg er nå. For det er ingen andre plasser jeg heller vil være! I dag har jeg feiret henne sammen med mine aller aller nærmeste; den deiligste mannen min og den skjønneste jenta vår ...- som er delvis oppkalt etter mamma Ingunn ;)Feires med Manchego, vin og Pata negra! Så lenge denne spanske skinken finnes, vil jeg nok aldri kunne bli vegetarianer ;)
Ps: Foccacciaen er en vinner! Se under for oppskrift.mmmm....Glede!

Foccacciavinneren:

1 pk fersk gjær
1 l vann (ca 40 celsius)
3 klyper maldonsalt
1 klype sukker
1.2 kg hv.mel(siktet spelt)

Bland de fire første ingrediensene sammen. Hell så mel i til røren slipper bollen. La heve i 30 min under klede.
Elt ut i en stor form (jeg har kun laget halve deigen på bildet), og hell godt på med god(!) olivenolje. Jeg bruker nærmere 3 dl..
Ha maldonsalt på + oliven eller timian/rosmarin etter ønske. La heve i 20 min og steke på 200 grader til gylden brun! ENJOY..!

3 kommentarer:

 1. Å så koselig at dere feiret Mamma'n din.. jeg er sikker at du hadde blitt like god som du er nå Mona <3

  SvarSlett
 2. For en vakker markering. Man blir ekstra takknemlig for det man har i de stunder man minnes hvor fort alt kan forsvinne.

  SvarSlett
 3. Jeg ble inspirert og prøvde oppskriften din :) Takk! Vi hadde det til kveldsmat i går med Brie, Serrano-skinke, Chorizo-pølse, ruccolasalat og Balsamico. SNADDER :)
  Hilsen Ingvild, venninne av Pricia.

  SvarSlett

Translate

Follow by Email

Populære innlegg