tirsdag 1. februar 2011

Spis og vær sta...







I dag kom Statens Ernæringsråd ut med "nye" råd for hvordan spise riktig. Intet nytt fra den kanten, men det er godt med slike avisoppslag av og til. Det hender jo at selv jeg som arbeider som Personlig trener og til dels kostholdsrådgiver "slurver" med middagsmaten. Ikke for at jeg synes det er pes å lage den. Å lage mat er litt som yoga. Mentalt godt. 
Men å handle inn råvarene! Sette av tid til det! 
Det er der det gjerne svikter. Jeg får begynne å se på det som trening!
Det må bare gjøres! Sette av tid. Planlegge. Skjerpings!

Oppslaget i Aftenposten inspirerte meg til å lage en deilig fiskerett i dag. Selv MiniM likte det! Hun "liker ikke fisk". Jeg sa det var ... - "hvite druer(!)", og da smakte hun på den. Mmmm!!!...Jeg beklaget da at jeg sa feil og at jeg mente torsk...men da kunne det være det samme. Hun hadde jo smakt på fisken og likte den ;) En bitteliten hvit løgn skader ikke.. 
Jeg tror ikke noe på at barn ikke liker. Kanskje de ikke har lyst på noe der og da... men jeg har aldri tatt vår lille prinsesse på alvor der. Om hun ikke liker broccoli den ene dagen, så sier jeg bare ok og tar den vekk (ikke noe fuss). Men neste dag får hun det samme tilbudet - og da er gjerne svaret jatakk;) 
MiniM ba om å få en stor tomat til forrett i dag, og det har hun heller ikke likt i enkelte perioder. 
Alle kan få gode matvaner. Det gjelder bare å være en smule sta... og matGLAD!

Oppskriften min:
1 kinesisk hvitløk
1liten løk
1/3 chili
friske tomater
Olivenolje
Bacon
Persille
Koriander
Cumin
Baby-asparges
Røde eller grønne linser
Deilig torskefilét.

Tid: 20 min max

God middag! xx



1 kommentar:

  1. Ja takk, tar gjerne en slik neste gang jeg kommer, men helst uten bacon dog! ;)
    Tror forøvrig ikke noe på at du kan slurve med matlaginga!!!

    SvarSlett

Translate

Det oppstod en feil i denne gadgeten

Follow by Email

Populære innlegg